La ce sa fiti atent cand alegeti un sistem antiincendiu

fire-alarm

In Romania, tot mai multi oameni cad victime incendiilor. Fie ca vorbim despre pagube materiale, sau in mod tragic, despre vieti omenesti, focul a fost intotdeauna una dintre cele mai mari amenintari. Desi pare incredibil, nici macar institutiile publice nu sunt scutite de astfel de surprize neplacute. Insa nu este cazul sa disperati, exista solutii la indemana oricui, care nu doar sa previna incendiile, dar si sa salveze pretioase vieti omenesti. Preventia este cel mai bun tratatment, se zice din batrani, iar cel mai bun mod de a preveni un incendiu este de a-l depista inca de cand nu a cauzat daune importante. Pentru asta insa, aveti nevoie de un sistem antiincendiu.

Insa, ca sa puteti cumpara sistemul potrivit trebuie sa stiti cateva lucruri esentiale, sa stiti intre ce anume aveti de ales.

Sistemul antiincedniu adresabil. Acesta este un produs complex, cu multiple beneficii, printre care amintim cablarea foarte usor de realizat. Asta inseamna ca se va asambla destul de usor, veti putea chiar si dumneavoastra sa o faceti, iar odata asamblata va functiona permanent. Fiind un sistem, el poate controla mai multe detectoare de fum, in acelasi timp, indiferent de distanta dintre ele. Astfel, chiar daca aveti o casa foarte mare si aveti camere in care nu prea intrati, daca va fi cazul unui incendiu, sistemul il va detecta si veti putea sa il opriti inainte sa ajunga sa fie pagubos. In plus, este dotat cu un ecran, de cele mai multe ori tactil  care va va oferi posibilitatea sa aflati unde anume a izbucnit incendiul, fara sa fie nevoie sa verificati toate camerele. Evident acest tip de sistem antiincendiu este potrivit pentru spatiile mari, cum ar fi cladirile de birouri sau institutionale, insa, evident pot fi folosite si acasa.

fire-alarmDaca sunteti in cautare de sisteme de detectare a incendiului pentru acasa, atunci puteti opta si pentru un sistem de detectie, conventional. Desi acesta este mai mic, are aceleasi performante ca un sistem adresabil. Singura diferenta fiind marimea, eficacitatea ramanand aceeasi. Aceste sisteme pot acoperi o suprafata mai mica, insa sunt perfecte pentru locuinte sau spatii mai mici.

Evident si pretul unui astfel de sistem este mai mic, facandu-l alegerea potrivita pentru multi dintre clienti magazinelor de specialitate, care intra in speranta sa gaseasca o modalitate ieftina de a-si pune familia si bunurile la adapost in fata unei tragedii  imprevizibile.

In functie de bugetul si necesitatile dumneavoastra aveti de ales intre mai multe optiuni. Insa, este recomandat sa consultati un consultant de vanzari care sa poata sa va ajute cu sfaturi si informatii utile. In plus, tot el va va putea spune daca puteti instala singuri sistemele ori daca aveti nevoie de ajutor specializat care sa seteze, asamnbleze sau sa faca alte schimbari la sistem.

Vietile omenesti sunt importante, iar prorietatea dumneavoastra meritasa fie tinuta la adapost de nenorocirile care an de an se abat peste casele romanilor. Actionati acum si nu lasati totul la voia intamplarii.

Be the first to comment on "La ce sa fiti atent cand alegeti un sistem antiincendiu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*