La ce interval de timp trebuie sa ducem covoarele la o spalatorie din sectorul 3?

Pentru a mentine covoarele intr-o stare cat mai buna, odata la cateva luni ar trebui sa fie spalate in profunzime, deoarece ele acumuleaza o cantitate foarte mare de praf si bacterii.

Exista anumite situatii in care acestea trebuie sa fie spalate mai des, ca urmare a unor factori de mediu. Ei bine, zona in care locuim este un aspect de luat in seama, spre exemplu, daca avem casa pozitionata in centrul orasului, unde este in permanenta aglomeratie, pe geam intra o cantitate foarte mare de praf, ce se depoziteaza in tesatura covorului.

Si obiceiurile personale joaca un rol important. Ar trebui sa ne gandim daca ne descaltam de fiecare data cand intram in casa sau daca musafirii fac acest lucru. Daca nu, cu siguranta covoarele se vor murdari mult mai repede.

Atat aspectul, cat si mirosul covoarelor sunt cele mai importante daca ne dorim sa pastram o curatenie desavarsita in casa noastra. In momentul in care observam ca mocheta a capatat un aspect tern, este momentul sa o ducem la o spalatorie de covoare din sectorul 3.

Prezenta animalelor in casa reprezinta o adevarata provocare, deoarece acestea lasa mult par si pot provoca pete pe covor atunci cand vin de afara. In aceasta situatie, nu putem face decat sa ne ocupam corespunzator de toate obiectele din casa, inclusiv de mochete.

Si conditiile meteo nefavorabile pot contribui la cresterea nivelului de mizerie din casa. Atunci cand ploua foarte mult, cand intram in casa aducem impuritati pe papuci, ce pot ajunge foarte usor si pe covoare, aparand petele si un miros neplacut. In aceste perioade din an, este indicat sa apelam mai des la serviciile spalatoriilor.

Un covor murdar nu doar ca devine inestetic, dar reprezinta si mediul propice de dezvoltare al fungilor si altor tipuri de poluanti, ce sunt periculosi pentru sanatatea noastra.

Chiar si producatorii de covoare recomanda curatarea lor cu ajutorul metodelor profesionale, cel putin o data pe an. O astfel de metoda este curatarea pe baza de aburi, care patrund in profunzimea fibrelor si ridica la supafata particulele de praf, iar astfel pot fi indepartate foarte usor.

Ne intrebam adesea de ce este mai bine sa apelam la serviciile specializate de la o spalatorie de covoare din sectorul 3, desi noi le aspiram zi de zi. Ei bine, prin aspirare se elimina doar  superficial scamele, parul sau praf, insa o mare parte din mizerie ramane impregnata in fibre.

Metodele moderne sunt din ce in ce mai apreciate, deoarece avem foarte multe activitati zilnice si nu mai avem timpul necesar sa ne ocupam si de treburile casnice, precum curatarea adecvata a covoarelor sau a oricarui alt tip de mocheta.

Concluzionand, covoarele din casa ar trebui spalate ori de cate ori este nevoie, nu doar in apropierea sarbatorilor. Mentinerea curateniei este foarte importanta pentru sanatatea noastra, deoarece praful este principalul factor cu potential alergenic, la toate categoriile de varsta. Asadar, spalarea profesionala a covoarelor ne ajuta sa pastram atat curatenia, cat si starea de sanatate, simtindu-ne cat mai bine in casa noastra.

Be the first to comment on "La ce interval de timp trebuie sa ducem covoarele la o spalatorie din sectorul 3?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*