Firma contabilitate – de ce sa colaborezi cu o firma de contabilitate?

Pentru o activitate cat mai prospera a firmei tale, recomandat si chiar necesar ar fi sa cauti o firma de contabilitate cu care sa lucrezi.

De obicei, atunci cand alegi sa apelezi la serviciile pe care ti le poate oferi un contabil individual, ai parte doar de cele de evidenta contabila. Printr-o astfel de comparatie vei constientiza faptul ca a alege o firma de contabilitate este mult mai avantajos.

O firma de contabilitate care se respecta si isi respecta la randul sau clientii va prezenta o oferta complexa de servicii. O oferta care nu poate fi oferita doar de un singur contabil fara prea multa sustinere si, mai ales, para prea multe studii aprofundate.

Un alt avantaj referitor la alegerea unei societati care sa se ocupe de serviciile de contabilitate si cele conexe se refera la faptul ca aceasta va asigura preluarea riscurilor in baza raspunderii contractuale. Asemenea firme au de regula incheiate si polite de asigurare in ceea ce priveste raspunderea profesionala, iar o astfel de acoperire este rareori obtinuta atunci cand se aleg serviciile oferite de un simplu contabil.

Mai mult decat atat, in cazul in care pentru o afacere se alege un contabil care nu este membru CECCAR, acesta nu va avea drept de semnatura, iar toate actele intocmite vor trebui contrasemnate de un expert contabil cu titulatura de membru CECCAR. Atunci cand se va alege o firma de contabilitate se va elimina insa aceasta grija, intrucat in cadrul acestor firme lucreaza experti contabili autorizati, membri CECCAR si care au si drept de semnatura. De regula, o firma de contabilitate va inlatura de pe umerii administratorului sau proprietarului unele responsabilitati, tocmai pentru ca acesta sa se poata ocupa de alte aspecte importante pentru business: identificarea unor noi nise de piata, atragerea de noi clienti, gasirea furnizorilor etc.

Asadar, de ce sa colaborezi cu o firma de contabilitate? Iata de ce:

  • Ai expertiza contabila asigurata

O firma de contabilitate isi foloseste experienta si cunostintele pentru a gestiona toate aspectele de natura contabila si financiara ale companiei.

  • Iti maximizezi profitul

Orice afacere implica luarea unor decizii importante ce vizeaza aspectele juridice, contabile si fiscale. Acestea fac diferenta dintre un business profitabil si unul neprofitabil. Tocmai de aceea o companie trebuie sa colaboreze cu specialisti contabili care sa o ajute sa-si atinga obiectivele.

  • Esti reprezentat legal

O firma de contabilitate mentine relatiile cu autoritatile statului. Aceasta inregistreaza in contabilitate toate documentele primite si se asigura ca balanta contabila, bilantul si contul de profit si pierdere exprima corect realitatea financiara pentru a prezenta tertilor situatia financiara a societatii.

  • Beneficiezi de servicii complexe

O firma de contabilitate profesionista ofera de la servicii de contabilitate de calitate, pana la servicii de resurse umane, juridice sau consultanta financiara in domeniul afacerilor.

  • Esti informat corect

O firma de contabilitate te tine la curent cu ultimele informatii si schimbari ale mediului juridic si legislativ. Astfel, beneficiezi de informatii valoroase si esti sigur ca firma de contabilitate adapteaza procedurile contabile la noutatile legislatiei.

  • Beneficiezi de consultanta specializata

Daca afacerea ta este noua, o firma de contabilitate iti poate oferi consultanta specializata in alegerea celei mai eficiente forme de organizare pentru afacerea ta.

  • Economisesti timp

O firma de contabilitate te scuteste de timpul alocat in vederea recrutarii, pregatirii si instruirii salariatilor proprii in domeniu.


Prin urmare, o firma de contabilitate iti este mai mult decat necesara pentru dezvoltarea afacerii tale intr-o maniera sigura si legala.

Be the first to comment on "Firma contabilitate – de ce sa colaborezi cu o firma de contabilitate?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*