Ce reprezinta un certificat calitate si conformitate?

businesswoman-5

Un certificat calitate si conformitate reprezinta un instrument foarte important pentru orice companie sau organizatie ce isi va dori sa se asigure de faptul ca poate oferi mereu clientilor si partenerilor de afaceri calitatea dorita. Astfel, este indicat sa luati in calcul posibilitatea de a colabora cu acele companii ce va pot oferi consultanta pentru obtinerea unui certificat de acest tip. Despre un certificat calitate si conformitate putem spune ca reprezinta de faptul procesul realizat in scopul de a confirma existenta sigurantei ca un produs sau un serviciu este confort cu un document normativ. Totodata, acest proces trebuie sa fie in conformitate cu directivele Uniunii Europene sau cu un anumit standard ISO sau european. In tara noastra, un certificat calitate si conformitate este reglementat de Legea nr. 608/2001 ce se refera la evaluarea conformitatii produselor.

businesswoman-5In ceea ce privesc standardele internationale de calitate, putem spune ca certificarea de conformitate nue ste o cerinta in sine pentru standardele iso, si poate fi pusa in aplicare pentru a oferi beneficii organizatiilor si clientilor acesteia. Astfel, este indicat sa luati mereu in calcul aceasta oportunitate prin care va puteti asigura de faptul ca afacerea dumneavoastra va functiona corect. Multe companii implementeaza aceste certificate de conformitate, deoarece isi doresc sa aibe posibilitatea de a face o evaluare continua pentru produsele si serviciile oferite si pentru a propune mereu clientilor calitatea de care acestia au nevoie.

Clientii isi vor dori mereu garantii pentru a avea incredere in produsele si serviciile pe ca le achizitioneaza. Acest lucru se intampla ca urmare a faptului ca pe piata exista foarte multe produse si servicii, oferite prin utilizarea unor tehnologii noi. Garantia pe care o pot primi acesti clienti este reprezentata de certificarea conformitatii pentru produse si servicii, ceea ce inseamna ca un certificat calitate si conformitate a devenit o componenta importanta in ceea ce priveste alegerea unor produse si servicii. Referitor la certificarea calitatii, putem spune ca implica doua sisteme, printre care putem aminti certificarea produselor, serviciilor, personalului si a sistemului calitatii, sau acreditarea organismelor abilitate pentru a emite un certificat de conformitate.

Certificarea conformitatii se poate defini ca atestarea de catre un organism neutru acreditat ca un produs sau un serviciu este conform cu specificatiile de referinta. Certificatul de conformitate este de fapt documentul emis pe baza unor reguli a sistemului de certificare, ce atesta ca un produs sau serviciu este in conformitate cu un standard. Astfel, vedem ca este foarte important un certificat calitate si conformitate pentru orice organizatie sau companie, ceea ce inseamna ca va trebui sa luati si dumneavoastra in calcul posibilitatea de a opta pentru el. In acest sens, puteti gasi companii de consultanta ce va pot ajuta, insa este indicat sa va asigurati ca veti colabora mereu cu firmele ce pot oferi calitatea dorita. Nu este foarte greu sa faceti acest lucru in cazul in care va veti informati si veti opta mereu pentru companiile specializate in acest domeniu.

Odata ce veti lua in calcul posibilitatea de a obtine un certificat calitate si conformitate veti avea ocazia ca in perioada urmatoare sa profitati de toate beneficiile si avantajele oferite de un sisteme eficient de management al calitatii. Daca veti dori sa va asigurati de faptul ca serviciile pentru care veti opta vor avea calitatea dorita, atunci este indicat sa intrati pe firma-certificare.ro. Aici veti gasi mereu informatii si detalii suplimentare despre acest domeniu si posibilitati prin care puteti obtine si dumneavoastra in perioada urmatoare un certificat calitate si conformitate.

Be the first to comment on "Ce reprezinta un certificat calitate si conformitate?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*