Alege un cardiolog bun din Iasi!

Una din afectiunile care necesita tratament din partea cardiologului este anevrismul arterial.

Cauzele principale care cauzeaza anevrismul sunt ateroscleroza sau traumatismele de la nivelul cutiei toracice.

Simptomele manifestate la pacienti sunt mai evidentiate atunci cand anevrismele apasa asupra unui nerv. Poate aparea cianoza, edeme, dureri cardiace, tulburari respiratorii si circulatie venoasa deficitara.

In urma examenului clinic, se depisteaza prezenta acestuia, prezentandu-se sub forma unei tumori.

In cazul in care nu sunt depistate la timp, anevrismele evolueaza, ajungandu-se la embolii si rupturi ale sacului ce inconjoara anevrismul.

cardiolog-bun-in-iasiPe langa tratament medicamentos, un cardiolog din Iasi va poate recomnda evitarea eforturilor fizice si a stresului. In functie de gravitatea bolii, se poate necesita si o interventie chirurgicala.

Anevrismul arterial se prezinta sub mai multe forme, poate fi fusiform sau succiform. Acesta se localizeaza cu precadere in artere. In cazul rupturii sacului care inconjoara anevrismul, se poate declansa o hemoragie interna care va pune viata in pericol.

Afectiunea poate fi congenitala, dobandita inca de la nastere, sau formata in urma aterosclerozei.

In cazul in care anevrismul se regaseste in apropierea inimii, poate produce insuficienta cardiaca, deoarece blocheaza partial alimentarea cu oxigen si substante nutritive a inimii.

Insuficienta cardiaca cronica poate produce un infarct miocardic, daca nu este ameliorata la timp.

Boala este deseori asimptomatica, ceea ce este un aspect negativ, deoarece pacientii se prezinta la un control cand deja aceasta este intr-o forma avansata. Este recomandat sa vizitati anual un cardiolog, chiar daca nu prezentati simptome de boala, deoarece preventia este cel mai sigur mod de a ne mentine starea de sanatate.

Anevrismul de aorta apare pe artera aorta, poate fi numit anevrism toracic sau abdominal, in functie de localizarea sa pe artera.

Cel mai frecvent apare anevrismul abdominal, mai ales la persoanele peste 60 de ani.

Anevrismul abdominal poate avea efecte precum tromboza venoasa, durere si paralizie in membrele inferioare, senzatia de picioare reci si dureri puternice in zona abdominala, insotite de fenomene digestive anormale.

Factorii de risc pot fi genetici, sau pot fi reprezentati de stilul de viata. Factorii care duc la aparitia anevrismului cerebral sunt fumatul, alcoolul, alimentatia bogata in grasimi.

Pacientii care au hipertensiune arteriala si ateroscleroza au o predispozitie majora pentru formarea unui anevrism.

Anevrismul poate sa se formeze si in urma infectiei cu sifilis sau dupa o endocardita infectioasa.

Persoanele peste 60 de ani trebuie sa acorde o importanta deosebita sistemului cardiovascular, facand vizite regulate la un cardiolog din Iasi.

Diagnosticul se stabileste in urma unui RMN. Tratamentul este alcatuit din antihipertensive si antialgice.

Se doreste impiedicarea ruperii anevrismului, deoarece consecintele pot fi grave.

Concluzionand, cardiologia este o ramura a medicinei foarte importanta. Bolile sistemului cardiovascular sunt foarte raspandite in Romania, de aceea, alegerea unui cardiolog cat mai experimentat este esentiala pentru a stabili un diagnostic si un tratament corespunzator. Inca de la primele semne de boala, este recomandata programarea la o clinica, unde, cu ajutorul aparaturii si a cunostintelor, se poate trata afectiunea, pentru a face fata in continuare activitatilor zilnice, avand o stare de sanatate buna.

Be the first to comment on "Alege un cardiolog bun din Iasi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*