Alege o sală de fitness Iaşi

sala-fitness

De ce să nu recunoaştem – tuturor ni se poate întâmpla să avem zile în care ne simţim obosiţi, secătuiţi de energie şi pur şi simplu nu avem chef să ne punem echipamentul sportiv şi tenişii pentru a ieşi să alergăm în parc. Cu toate acestea, exerciţiul fizic este foarte important pentru buna funcţionalitate a organismului şi stimularea activităţii cerebrale. Iată 15 sfaturi care te pot determina să treci la acţiune.

Nu te lasă intimidată de perspectiva unui program zilnic de exerciţii fizice. Nu trebuie să alergi distanţă impusă de o proba de maraton – ci pur şi simplu, să faci mişcare în fiecare zi. O dată ce ţi-ai intrat în ritm şi musculatura a început să se tonifice, vei simţi tu însăţi dorinţa de a exersa cu regularitate şi de a-ţi perfecţiona în permanenţă stilul de lucru.

Reconsideră modul în care abordezi, din punct de vedere mental, programul de exerciţii fizice.  Alege o sală de fitness Iaşi și vei observa diferența.

Cu alte cuvinte, nu spune „trebuie să-mi efectuez antrenamentul”, ci încearcă să percepi această activitate că pe un cadou pe care ţi-l faci ţie însăţi. Asigura-te că îţi plac exerciţiile pe care le-ai inclus în programul tău zilnic şi stilul de antrenament. De pildă, unora le place să lucreze în grup, altora nu. Alege tipul de program şi de exerciţii care consideri că ţi se potrivesc cel mai bine, întrucât numai astfel vei ajunge să aştepţi cu nerăbdare şedinţa de antrenament. În principiu, este important ca echipamentul sportiv să se adapteze oricărei eventualităţi şi capriciu al vremii. Altfel spus, bluza ar trebui să aibă şi glugă – aşa că, în cazul în care plouă, nu vei putea invocă scuză intemperiilor atmosferice.

sala-fitnessUnul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii abandonează pregătirea fizică îl constituie accidentările sau durerea. RealSports îți vine mereu în ajutor.  Înainte de a începe efectiv să lucrezi, cere sfatul unui antrenor de fitness sau chiar al unui medic, pentru a te asigura că eşti aptă din punct de vedere fizic să lucrezi ceea ce ţi-ai propus. Dacă eşti într-o pasă proastă şi nu te simţi în stare să lucrezi, încearcă să exersezi măcar 10 minute. Procedând astfel, vei face mişcare şi, după ce ai început şi „te-ai montat”, este foarte posibil să-ţi efectuezi integral programul de exerciţii.

Exersează împreună cu prietenii tăi.

Puteţi ieşi la jogging, cu bicicletă, la sala ori pur şi simplu la plimbare. Sentimentul de prietenie şi apartenenţa la grup pot face adevărate minuni pentru motivaţia ta de a exersa cu regularitate. Obişnuieşte-te că, după fiecare antrenament, să-ţi notezi într-un jurnal detalii despre modul în care te simţi, cât de benefic a fost pentru starea ta de spirit şi aşa mai departe. Pe viitor, de câte ori vei simţi că nu ai chef de exerciţii, reciteşte aceste notiţe şi, foarte probabil, în următoarele 10 minute vei ieşi în parc !

De exemplu, dacă vrei să alergi timp de 30 de minute, începe cu o plimbare rapidă. După ce te-ai obişnuit astfel, alternează – 5 minute alergat uşor, 5 minute plimbare. Treptat, o jumătate de ora de alergat ţi se va părea ceva cât se poate de simplu!

Be the first to comment on "Alege o sală de fitness Iaşi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*