Ce trebuie sa stii atunci cand apelezi la servicii de masini de inchiriat?

Atunci cand vrei sa apelezi la serviciile firmelor de masini de inchiriat, trebuie sa te informezi asupra conditiilor contractuale si sa urmezi sfaturile specialistilor pentru evitarea eventualelor situatii neplacute. Inchirierea unei masini nu trebuie sa-ti dea peste cap vacanta, calatoria de afaceri, escapada la mare sau la munte, participarea la un festival etc.

Este important sa te infomezi prin toate mijloacele disponibile!

Fie ca inchiriezi o masina din aeroport, din Bucuresti sau oriunde in tara, ca sa nu pierzi timp util si sa eviti anumite preocupari la fata locului, intereseaza-te prin platformele online ce masini sunt disponibile. Nu te lasa cucerit imediat de un pret mic, exploreaza site-ul, intereseaza-te care sunt costurile suplimentare si citeste termenii si conditiile. Cauta o companie fara taxe ascunse, care sa-ti afiseze costurile suplimentare inca de la prima vizualizare a masinii pe care o doresti.

Verifica limita de varsta!

Sunt anumite companii de inchirieri auto care nu ofera masini din clasa premium daca nu ai varsta minima 21 de ani si o anumita experienta la condus.

Garantie sau polita de protectie suplimentara?

Multe firme de masini de inchhiriat cer o garantie sau o plata suplimetara la inchirierea unei masini pentru a avea o oarecare siguranta. Daca nu se cere o polita de protectie, atunci costul inchirierii va fi mai mare.

Nu uita sa realizezi o fotografie cand vei prelua masina!

La inspectia inainte de preluare a masinii, daunele sunt trecute in fisa tehnica de catre agentul firmei de masini de inchiriat. Fa in asa fel incat sa fotografiezi masina din toate unghiurile la ridicare si la returnare, ca sa nu te alegie cu daune suplimentare pe care nu le-ai cauzat.

Card de debit sau de credit?

Fii atent daca firma de rent a car mentioneaza doar posibilitatea achitarii cu un card de credit, pentru ca atunci nu vei putea plati cu cardul de debit. De regula, plata in numerar sau doar cu cardul de debit se poate face cu o polita de protectie suplimentara. Daca nu se cere o polita de protectie, atunci costul inchirierii va fi mai mare.

Aloca-ti un timp rezonabil pentru a returna masina!

Rezerva-ti masina pentru cateva ore in plus decat crezi ca ai nevoie, pentru ca nu vei sti niciodata care vor fi conditiile de trafic la momentul in care doresti sa returnezi masina si va insemna mai putin stres pentru tine.

Fumatul in masina?

Este mai bine sa nu fumezi intr-o masina inchiriata pentru ca este posibil sa ti se ceara o taxa suplimentara sau sa ti se retina depozitul.

Nu uita sa realimentezi masina cu combustibil la returnarea masinii!

Pentru a evita taxe suplimentare pentru combustibil realimenteaza masina. Marea majoritatea companiilor de masini de inchiriat au aceasta politica ca atunci cand returnezi masina inchiriata sa faci plinul asa cum ai preluat-o. Intreaba un reprezentant al firmei de inchirieri auto care este cea mai apropiata benzinarie, astfel incat sa nu consumi combustibil pe drum, si nu uita sa pastrezi bonul fiscal pentru a-l putea prezenta la predarea masinii.

Cati kilometri este permis sa parcurgi?

Daca pleci intr-o calatorie mai lunga si nu vrei sa ai neplaceri, verifica daca firma de inchirieri auto iti asigura kilometri nelimitati. Nu uita ca cel mai important este sa gasesti o firma de inchirieri auto in care sa ai incredere si sa-ti faca lucrurile mai usoare.

Pentru a te bucura pe deplin de vacanta sau de calatoria de afaceri apeleaza cu incredere la servicii dde masini de inchiriat cu sofer.

Be the first to comment on "Ce trebuie sa stii atunci cand apelezi la servicii de masini de inchiriat?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*